KARMEA APPELSIINIKAKKU
200g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1 tl vaniliinisokeria
1 dl appelsiinimehua (puristettua tai purkkimehua)
2 tl appelsiininkuorta
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
punaista marsipaania (2 pötkylää)
Omar-karkkeja
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniliinisokeri ja appelsiinin kuori.
Lisää jauhoseos ja appelsiinimehu vuorotellen munaseokseen, hyvin sekoittaen.
Kaada taikina tasapohjaiseen korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakku.
Kauli marsipaania kahden leivinpaperin avulla (yksi leivinpaperi päällä ja yksi alla) tai silikonisen laudan päällä.
Sulata Omar-karkkeja mikrossa n. 10s. Muotoile ne luunmuotoisiksi ja asettele haluamallasi tavalla kakun päälle.
Jos kakku näyttää tylsältä, tai jopa rumalta, sulata suklaata ja valuta sitä noroina kakun päälle. Voit myös sivellä sitä reunoille.
Lopputulos oli yllättävän hyvä, vaikka hermot menikin tuon marsipaanin kanssa. :)
Vieraat tykkäsivät tästä kakusta kovasti. Kannattaa kokeilla. :)
Limabooli
Spriteä
Päärynätiivistettä
Appelsiiniviipaleita
Sitruunaa (jos haluaa)
Tarjolla oli myös
tummia viinirypäleitä, popcorneja, matokarkkeja, kurkku -ja porkkanaviipaleita, "haamuja", ruosteenestoainetta (eli cocista), grillisipsejä sekä dippiä.
"haamuja", eli Lidlin minikokoisia suklaasuukkoja.
kuva hieman epäselvä : (
Kommentit