KARMEA APPELSIINIKAKKU



200g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1 tl vaniliinisokeria
1 dl appelsiinimehua (puristettua tai purkkimehua)
2 tl appelsiininkuorta
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

punaista marsipaania (2 pötkylää)
Omar-karkkeja

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi.

Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniliinisokeri ja appelsiinin kuori.

Lisää jauhoseos ja appelsiinimehu vuorotellen munaseokseen, hyvin sekoittaen.

Kaada taikina tasapohjaiseen korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakku.

1613673.jpg

Kauli marsipaania kahden leivinpaperin avulla (yksi leivinpaperi päällä ja yksi alla) tai silikonisen laudan päällä.

Sulata Omar-karkkeja mikrossa n. 10s. Muotoile ne luunmuotoisiksi ja asettele haluamallasi tavalla kakun päälle.

Jos kakku näyttää tylsältä, tai jopa rumalta, sulata suklaata ja valuta sitä noroina kakun päälle. Voit myös sivellä sitä reunoille.

1613675.jpg

Lopputulos oli yllättävän hyvä, vaikka hermot menikin tuon marsipaanin kanssa. :)

1613685.jpg

Vieraat tykkäsivät tästä kakusta kovasti. Kannattaa kokeilla. :)

 

Limabooli

Spriteä

Päärynätiivistettä

Appelsiiniviipaleita

Sitruunaa (jos haluaa)

 

 

Tarjolla oli myös

tummia viinirypäleitä, popcorneja, matokarkkeja, kurkku -ja porkkanaviipaleita, "haamuja", ruosteenestoainetta (eli cocista), grillisipsejä sekä dippiä.

"haamuja", eli Lidlin minikokoisia suklaasuukkoja.

1613672.jpg

kuva hieman epäselvä : (